Sørg for at have et ordentligt design på din hjemmeside eller blog

I min som webdesigner er jeg faldet over alt for mange hjemmesider eller blogs hvor der næsten intet er gjort ud af designet, og hvor sløsethed og middelmådighed er på dagsordenen. Jeg må atter knibe en tåre eller to.

 

For det er så vigtigt at din blog eller hjemmeside ser præsentabel ud. Det kan virkelig ikke understreges nok. Man siger at man bruger 1/10 del af et sekund til at danne et førstehåndsindtryk når man kigger på en hjemmeside. Den 1/10 del vil du gerne bruge vist.

 

Hvis du har en blog eller hjemmeside der bruger outdated grafik eller dumme skrifttyper så skal du ikke forvente at få ligeså mange besøgende som hvis du havde en blog/hjemmeside der lignede en webguds værk.

 

Her er et par gode råd der kan hjælpe dig på vej.

 

Din blog/hjemmeside eller hjemmeside skal være funktionel. Man skal være i stand til at bruge din blog/hjemmeside. Giv den et simpelt design man kan finde ud af og finde rundt i. Der er ingen der gider lede i 100 år efter en knap eller et menupunkt.

 

Vær kreativ. Vælg et spændende og unikt design der passer med det din blog/hjemmeside handler om.

 

Sammenhæng mellem design og emne. Der skal være en forbindelse mellem din blog/hjemmesides design og det den handler om. Det nytter eksempelvis ikke at skrive om Engelsk kultur og så have et tema med det amerikanske flag.

 

Tilføj billeder. Du må gerne skrive lange artikler og indlæg, men sørg for at have et par billeder med for at lette læseoplevelsen.

 

Brug ordentlige skrifttyper. Sørg for at bruge nogle spændende skrifttyper der samtidig ikke er for svære at læse. Deres design skal desuden hænge sammen med din blog/hjemmesides. Prøv at undgå skrifttyper som Arial og Times New Roman, og brug for alt i verden ALDRIG nogensinde ”Comic Sans”. Det stinker langt væk af uprofessionalitet.

 

Har du alt dette kørende er du godt på vej, men der findes mange flere gode tips på nettet til hvordan din blog/hjemmeside virkelig bliver et mesterværk.

 

Og husk nu – det er vigtigst at have det sjovt med din hjemmeside eller blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *